KPK's historie

Kjøbenhavns Philatelist Klub (KPK) blev stiftet den 22. november 1887 af 25 frimærkesamlere efter at næsten den samme kreds i 1885 havde dannet en "Sektion Kjøbenhavn" af "Internationaler Philatelisten-Verein" i Dresden, Tyskland.
 
KPK er således Danmarks ældste frimærkeklub der med sine over 500 medlemmer er en af Danmarks største frimærkeklubber, med  medlemmer fordelt over hele landet og i udlandet. Som undernavn har klubben også registreret "Danmarks Frimærkesamler Forening" og dette navn må siges at blive båret med rette, idet der næppe er en lokal frimærkeklub i landet, hvor ikke et eller flere bestyrelsesmedlemmer (og mange andre medlemmer) samtidigt er medlemmer af KPK.
 
Baggrunden herfor er, at KPK gennem alle sine næsten 125 års eksistens har følt det som sin fornemmeste opgave at være og har været rammen om hovedparten af det filatelistiske forskningsarbejde vedrørende danske frimærker. Heri ligger også grunden til, at KPK har ca. 50 medlemmer rundt om i verden, som interesserer sig for Danmarks frimærker.